Moje sladké tajemství

Pleťový zázrak jménem zelený jíl

Neobsahuje žádné syntetické příměsi ani konzervanty. To znamená, že je zcela přírodní a jeho použití tedy maximálně zdravé. Pokožku umí neuvěřitelně zklidnit a také zjemnit. Jeho kouzlo spočívá ve velkém množství oxidů a minerálů. Pro jeho skvělé účinky se používá především v léčebných lázních a kosmetických salonech. Sám o sobě je skvělým čističem jakékoli pleti. Je ho ale potřeba smíchat s tekutinou, která se volí právě podle typu pleti.

Vznikne tak hladká kaše. Vyzkoušejte ji i vy a sama uvidíte, co dokáže.

1. Pro suchou citlivou pleť

V případě, že máte suchou citlivou pleť, smíchejte jednu polévkovou lžíci jílu s vodou a na závěr přimíchejte jednu kávovou lžičku avokádového či olivového oleje. Jílovitou kaši poté aplikujte na obličej a nechte působit asi deset minut. Pečlivě ji smyjte a pokožku namažte krémem.

2. Pomůže vám při zánětech

Zánětlivá pokožka není žádná legrace. Zkuste krátce povařit obilné otruby, smíchat je s květovou vodou a přidat jednu lžíci zeleného jílu. Do kaše pak nakonec přimíchejte čerstvou pomačkanou jahodu. Směs aplikujte na obličej a nechte opět působit alespoň deset minut. Smyjte a opět naneste krém nebo vyživující olej. Pokud se vám nechtějí vařit otruby, nahraďte je oblíbenými chia semínky.

3. Když se vám mastí pleť

Patříte mezi ty, kterým se pleť mastí? I vám může pomoci zelený jíl. Smíchejte dvě kávové lžičky s vodou s mateřídouškou a přidejte šťávu ze dvou okurek hadovek. Silně nanesenou vrstvu nechtě přibližně čtvrt hodiny působit a pak vyživte bylinným gelem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden