Můj čas na kafíčko

Plněná kaviárová vejce

Připravte si na sváteční dny úžasnou pochoutku.

Suroviny na 4 porce:

balení červeného a 1 černého kaviáru (po 80–95g)

8 čerstvých vajec

100 g másla

sardelová pasta

1 citron

petrželka

kapary

Postup:

Vajíčka uvaříme natvrdo. Vychladíme je, oloupeme, a pokud máme formičky na vejce, ještě horké je vytvarujeme. Po vychladnutí je rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Ty nastrouháme a dobře našleháme s povoleným máslem, ochutíme sardelovou pastou a nadrobno pokrájenými kapary.

Bílkové loďky naplníme kaviárem, nastříkáme náplň a vrch dozdobíme čepičkou zbylého kaviáru, snítkou petrželky a kouskem citronu. Vajíčka dáme na talíř, případně doplníme dalšími pochutinami – salátem, kvalitní šunkou nebo uzeným lososem aj. Servírujeme s tmavou bagetkou a šampaňským.

Příprava:  25 minut

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden