Můj čas na kafíčko

Plněná vejce

Vejce vařená natvrdo podáváme s různými přílohami, rozpůlená plníme nebo obkládáme, při jejich přípravě používáme pomazánky, saláty i pěny. Jsou proto velmi vděčnou variantou ultra rychlého pohoštění, po kterém se obvykle jenom zapráší.

Ingredience (na 20 ks):

● 10 vajec
● 4 lžíce plnotučné hořčice
● 100 g šunkového salámu vcelku
● sůl ● pepř

Na ozdobu:

● vlašské ořechy
● cherry rajčata
● paprika
● strouhaný sýr (podle chuti)

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rozpůlíme je, do připravené misky vyndáme žloutky a spodní část vejce seřízneme narovno (zabráníme tím tomu, aby na misce klouzala).

Šunkový salám nastrouháme nadrobno (dobré je ho dát na asi 20 minut do mrazáku, lépe se pak strouhá).

Ze žloutků, hořčice, salámu, soli a pepře umícháme hladkou pomazánku. Vejce naskládané na misce plníme cukrářským pytlíkem připravenou směsí. Zdobíme dle chuti.

Příprava: 90 min
Cena: 60 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden