Plněná vepřová panenka

Masové rolády se mohou plnit nejrůznějšími náplněmi – a vždy budou chutnat skvěle.

Potřebujete:

✿ 1 vepřovou panenku
✿ 10cm kousek pórku
✿ 1 cibuli
✿ 2–3 žampiony
✿ hrst sušených brusinek
✿ 2 vejce
✿ pepř, sůl
✿ olej
✿ máslo

1. Panenku nařízněte ze dvou stran, aby se vytvořil plát. Ten naklepejte, osolíte a opepřete. Pórek spařte a poklaďte listy na panenku. Na másle zpěňte cibuli, přidejte na kousky nakrájené houby a po chvíli vejce a zamíchejte, až se srazí. Vmíchejte brusinky a nandejte směs na pórek.

2. Panenku zarolujte, převažte potravinářským provázkem a na pánvi ji rychle opečte. Pak ji vložte do pekáčku, mírně podlijte a přidejte kousek másla.

3. Pečte při 220 °C za stálého podlévání a obracení asi 30 minut. Pak maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden