Moje sladké tajemství

Plněná vepřová panenka

Suroviny:

1 vepřová panenka

plátky sušené šunky

1 mozzarella

hladká mouka

hrst sušených rajčat

bazalka

pepř, sůl

olej

vývar

máslo

Postup:

Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe šunkou, mozzarellou, rajčaty a bazalkou. Zavineme a upevníme provázkem.

Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, poté zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C na cca 8–10 minut. Výpek podlijeme silným vývarem a redukujeme. Přidáme kousek másla, zaprášíme moukou, a máme skvělou šťávu.

Tip!

Jestli máte rádi výraznější chutě, vsaďte na švestky. K vepřové panence se chuť sušených plodů skvěle hodí. Stejně fungují i sušené fíky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden