Plněné knedlíčky

Knedlíčky můžete plnit masem i zeleninou, bylinky kombinovat a vyladit si je podle vlastních chuťových preferencí.

Ingredience: 4 porce

● 2 hrnky hladké mouky
● 100 ml mléka
● ½ kostky droždí
● ½ lžičky jedlé sody
● 3 lžíce cukru
● 1 lžička soli
● 2 lžíce oleje
● 200 g mletého vepřového masa

● 4 Jidášova ucha
● 1 jarní cibulka
● 2 šalotky
● 2 stroužky česneku
● 2 lžičky rybí omáčky
● ½ lžičky pepře
● sůl
● 1 hrst skleněných nudlí
● 3 vařená vejce

Postup:

Houby a nudle namočte. Z vlažného mléka, droždí, lžičky mouky a cukru nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku dejte do mísy, přidejte sodu, sůl a promíchejte. Přidejte lžíci oleje, kvásek a důkladně propracujte. Pak nechte těsto asi hodinku kynout.

Mezitím nakrájejte šalotku, jarní cibulku a Jidášovo ucho. Vše opečte na oleji a po chvíli přidejte nadrcený česnek. Opečte a stáhněte z ohně. Přidejte mleté maso, rybí omáčku, nakrájené nudle a na kousky nakrájená vejce. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete.

Vykynuté těsto rozdělte na  12 kuliček. Každou vyválejte na tenký plát a doprostřed dejte hromádku masové směsi. Knedlíček pečlivě zabalte.

V hrnci přiveďte vodu k varu. Položte do něj pařák a na něj vyskládejte knedlíčky. Vařte je v páře asi 15 minut.

Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 38 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden