Můj kousek štěstí

Plněné koblihy

Při masopustních hodech nechybí ani nějaká ta sladkost, třeba nadýchané kynuté koblížky.


Příprava: 60 min


Náročnost: x x


Cena: 70 Kč


Potřebujete:


500 g polohrubé mouky


špetku soli


3 sáčky vanilkového cukru


kůru z 1 citronu


5 žloutků


250 ml mléka


50 g másla


42 g droždí


džem


olej


moučkový cukr


1. Do mísy prosejte mouku se solí, cukr a citronovou kůru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj žloutky, vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Pak do základu rozdrobte droždí. Vše dobře promíchejte a vypracujte vláčné těsto. Lehce ho poprašte moukou, zakryjte utěrkou nechte na teplém místě vykynout.


2 Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozválejte na 2 obdélníky o síle asi 1,5 cm. Na jeden dejte kopečky džemu, pak přiklopte druhou půlkou těsta a sklenicí z něj vykrajujte jednotlivé koblihy. Zbylé těsto zpracujte stejně.


3 Do menšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, rozpalte ho a koblihy v něm smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na papírových ubrouscích. Vlažné koblihy pocukrujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden