Plněné koblihy

Při masopustních hodech nechybí ani nějaká ta sladkost, třeba nadýchané kynuté koblížky.


Příprava: 60 min


Náročnost: x x


Cena: 70 Kč


Potřebujete:


500 g polohrubé mouky


špetku soli


3 sáčky vanilkového cukru


kůru z 1 citronu


5 žloutků


250 ml mléka


50 g másla


42 g droždí


džem


olej


moučkový cukr


1. Do mísy prosejte mouku se solí, cukr a citronovou kůru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj žloutky, vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Pak do základu rozdrobte droždí. Vše dobře promíchejte a vypracujte vláčné těsto. Lehce ho poprašte moukou, zakryjte utěrkou nechte na teplém místě vykynout.


2 Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozválejte na 2 obdélníky o síle asi 1,5 cm. Na jeden dejte kopečky džemu, pak přiklopte druhou půlkou těsta a sklenicí z něj vykrajujte jednotlivé koblihy. Zbylé těsto zpracujte stejně.


3 Do menšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, rozpalte ho a koblihy v něm smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na papírových ubrouscích. Vlažné koblihy pocukrujte.

reklama
reklama

Komentáře