Plněné papriky

Suroviny na 4 porce:

8 zelených (nebo různobarevných) domácích paprik

1 velká cibule

300 g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)

0,3 l rajčatové šťávy

1 celá vejce

80 g hladké mouky

4 stroužky česneku

50 g sádla

100 g vařené rýže

podle potřeby olej

podle chuti sůl

černý mletý pepř

1 lžíce sladké smetany

1 lžička sojové omáčky

Postup:

Papriky omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Mleté maso smícháme s cibulí, česnekem, vejcem, hladkou moukou a vařenou rýží. Směs osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Hotovou směsí plníme připravené papriky, skrojeným vrškem je přikryjeme a naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vody a dusíme v troubě asi 30 minut při 180 °C. Mezitím připravíme rajskou omáčku. Rajskou šťávu rozmícháme se sójovou omáčkou a smetanou a podle chuti osolíme. Omáčku přilijeme k paprikám a zvolna dopečeme.

.

reklama
reklama