Plněné portobello žampiony

Ideální rychlá a lehká večeře nebo předkrm, stačí je doplnit dobrým pečivem a čerstvým listovým salátem.


Ingredience:


4 žampiony portobello


125 g mozzarelly


60 g cherry rajčat


1 lžička sušené bazalky


1 lžička olivového oleje


sůl, pepř


snítka bazalky


Postup:


Troubu předehřejte na 200 °C. Žampiony portobello zbavte nožiček. Nakrájejte je nadrobno a nasypejte zpátky doprostřed kloboučků. 


Rajčata nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti), mozzarellu na kostičky. Smíchejte spolu s olivovým olejem a sušenou bazalkou. Směsí naplňte houby a zlehka osolte a opepřete.


Houby přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby. Pečte 8–10 minut, respektive dokud nebudou žampiony měkké a propečené. Po vyndání z trouby na žampiony přidejte nakrájenou čerstvou bazalku a můžete servírovat.

reklama
reklama

Komentáře