Plněné řízky

Suroviny na 4 porce:

4 silnější telecí kotlety

hovězí vývar

sušená bramborová nebo hrachová kaše

máslo

sůl

Náplň:

200 g čerstvých lišek (i jiných hub) máslo 1 šalotka (lahůdková cibulka) sůl pepř tlučený kmín 1 vejce   Postup: Šalotku pokrájíme a necháme zesklovatět na másle. Pak přidáme nakrájené lišky, směs osolíme a okořeníme. Jakmile se z hub odpaří voda, vmícháme vejce. Do kotlet prořízneme kapsu, kterou naplníme smaženicí z lišek a uzavřeme špejlí. Pak je obalíme v hrašce a pečeme 12 minut v troubě na másle při 180 °C. Do výpeku přidáme hovězí vývar a zjemníme jej máslem. Servírujeme se šťouchanými brambory. Extra tip: Můžeme plnit nejen houbami, ale i sýrem, vejci a zeleninou.

reklama
reklama

Komentáře