Plněné žampiony portobello

Suroviny na 1 porci:

● 100 g žampionů portobello

● 40 g mozzarelly

● 40 g cherry rajčat

● 10 g másla

● 1 stroužek česneku

● 20 g balzamikového octa

● 10 g čekankového sirupu

Postup:

1.  Nejprve si předehřejeme troubu na funkci gril na 280 °C. Žampiony oloupeme, odkrojíme nohu a omyjeme. Osušíme je a vložíme do každého žampionu pláteček másla, na máslo dáme na plátky pokrájený česnek, lehce posolíme a opepříme.

Pokrájíme na slabé plátky mozzarellu i omytá rajčata. Obojí postupně vrstvíme do žampionů. Na závěr opepříme a posypeme najemno nasekanou čerstvou bazalkou. Naplněné žampiony poskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do rozpálené trouby.

2. Pečeme asi 10 minut a zatím si nachystáme balzamikovou redukci. V kastrůlku smícháme balzamikový ocet s čekankovým sirupem a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Servírujeme pečené žampiony přelité balzamikovou redukcí.

reklama
reklama

Komentáře