Plněné zelné závitky

V jednoduchosti se skrývá krása. Zelné závitky plněné rýží a mletým masem jsou opravdovou lahůdkou.

Suroviny na 4 porce - 1 hlávka zelí - 1 cibule - 500 g mletého masa - 1 vejce - 2 lžíce hořčice - 150 g vařené rýže - 1 lžíce sušených bylinek - sůl - 400 g polévkové zeleniny - 500 ml čirého vývaru - 4 lžíce hotové jíšky - tuk na smažení

Postup

1. Zelí očistěte a vařte asi 30 minut v osolené vodě. Cibuli pokrájejte najemno. Maso prohněťte s vejcem, hořčicí, bylinkami, cibulí a uvařenou rýží. Promíchejte, osolte a opepřete.

2. Z hlávky oddělte 8 listů, žebra naplocho nařízněte. Mleté maso rozdělte na 4 porce. Směs naneste na dva přes sebe přeložené listy zelí. Zaviňte a převažte. Závitky opékejte v hrnci na rozpáleném tuku.

3. Polévkovou zeleninu očistěte a pokrájejte. Přidejte k závitkům a krátce opečte. Přilijeme vývar a vařte asi 40 minut. Závitky vyjměte a vývar zahustěte hotovou jíškou.

4. Závitky naservírujte a přelijte omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře