Můj čas na kafíčko

Plněný chléb

Suroviny:

1 bochník rustikálního chleba

350 g sýra čedaru (nebo gruyère, ementálu – prostě sýra, který se dobře roztéká)

3 utřené stroužky česneku

¼ hrnku jarní cibulky

4 lžíce rozpuštěného másla

sůl

pepř

čerstvé bylinky podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 180 ˚C.

Bochník nařežte z vrchu do mřížky, ale musíte dát pozor, abyste ho neprokrájela až dolů.

V misce smíchejte nastrouhaný sýr, nakrájenou cibulku, česnek a bylinky. Směs zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte.

Poté ji rovnoměrně vetřete do mřížky v bochníku.

Chléb zabalte do alobalu a dejte péct na 15 minut.

Poté alobal na vrchu bochníku rozevřete a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr pořádně nerozteče do všech mezírek v mřížce.

Tip:

Tomuhle chlebu se také říká trhací a kromě sýra můžete do mřížky vložit třeba i slaninu nebo pršut, ale počítejte s tím, že to bude kalorická bomba. Na chlebu nešetřete, protože na něm závisí, jaká tahle pochoutka bude.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden