Můj čas na kafíčko

Po letech manželství přišel nečekaný obrat!

Byl to pro mě šok, když mi manžel tu zprávu oznámil.

Doplatit na chování svého protějšku může každý z nás. Někdy je to ale opravdu ponižující.

S Luďkem jsme tvořili pár už od druhého ročníku gymnázia. Z typické studentské lásky se vyvinul velmi silný vztah. Zvládli jsme i odloučení, kdy každý z nás studoval vysokou školu v jiném městě. Měli jsme pro naši lásku trpělivost. Vzali jsme se o prázdninách po promoci.

Řekl mi to bezohledně

Rok po svatbě se nám narodila dcera Lucie, později k ní přibyl syn Matěj. Protože Luděk úspěšně podnikal, mohla jsem se jen starat o domácnost. Později se mu už tolik nedařilo, takže si našel normální zaměstnání. To už jsem do práce začala chodit i já.

Luděk chodil ještě na různé brigády, alespoň to tvrdil. Podezřelé bylo, že z nich moc peněz nenosil. Já jsem si toho moc nevšímala, měli jsme problémy s Matějem, kterému hrozil vyhazov ze školy. A pak přišel jeden zimní podvečer, na který do smrti nezapomenu.

Luděk mi řekl, že čeká dítě s jinou ženou. Bylo to naprosto šokující, tím spíš, že vzápětí se můj manžel sbalil a ještě téhož večera se odstěhoval. Netušila jsem, že krátce nato prožiji ještě další nemilé překvapení.

Pocit bezmoci

Dva dny nato u nás někdo zazvonil. V první chvíli jsem si bláhově myslela, že se manžel vrátil. Za dveřmi ale stála žena mého věku a zeptala se mě, jak se mi zamlouvá, že Luděk čeká dítě s její dcerou. Ukázalo se totiž, že onou nastávající matkou je kamarádka Lucie, která k nám předtím občas docházela.

Pak se s dcerou nepohodly, ale jak vyšlo najevo, s mým mužem zůstala v kontaktu. S matkou té dívky jsme se snažily najít řešení, ale těžko se s tím dalo něco dělat. Luděk podal žádost o rozvod. Nesnažila jsem se nic zachránit, stejně už bych ho po tomhle zpátky nepřijala.

Kontakt s ním přerušily i obě děti, ale jemu to, jak se zdálo, nevadilo. S tou dívkou, které by mohl být otcem, je dodnes. Mě už to po letech přebolelo, ale odpustit bych mu asi nikdy nedokázala.

Jana S. (55), Plzeň

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden