Můj kousek štěstí

Po letech se konečně smířili!

Rudolf Hrušinský mladší (69), Jan Hrušinský (60)

Když se na podzim loňského roku objevili na vernisáži výstavy k nedožitým 95. narozeninám jejich otce po dlouhé době bok po boku bratři Jan (60) a Rudolf (69) Hrušínští, bylo to pro všechny velké překvapení. Tito dva spolu totiž od smrti svého otce, legendárního českého herce Rudolfa Hrušínského (†73) téměř nepromluvili. Nyní se však zdá, že staré spory kvůli rodinnému majetku a dědictví, které jeden druhému vyčítali, hodili oba dva konečně za hlavu. A na scéně pražského Divadla Na Jezerce, které patří mladšímu z nich, spolu nyní dokonce připravují společné divadelní představení!

Setkají se na jevišti?

„ Ano, je to pravda. A snad už to bude brzy,“ prohlásil o připravovaném divadelním představení, které má režírovat Jiří Menzel (78) principál nuselského divadla Jan Hrušínský. „Zkoušet bychom měli na podzim tohoto roku nebo na jaře v příštím roce. Podle toho, zda bude včas připravena jevištní verze jednoho známého amerického textu. Společně s Rudolfem a s Jiřím Menzlem jsme dohodnuti už víc než rok,“ dodal nejmladší syn legendárního herce z Rozmarného léta.

Rozkmotřilo je dědictví

Spory kvůli vile v pražských Nuslích, kterou dlouhá léta obýval celý slavný herecký klan, jsou tedy snad už zažehnány. Začaly přitom tehdy, když se starší z obou bratrů z vily odstěhoval a mladší Jan mu měl vyplatit odstupné za jeho část. Rudolfovi se však částka zdála příliš nízká, proto spolu bratři raději přestali úplně komunikovat. Po letech však nakonec došlo k dohodě. Vilu nyní obývá Jan se svou ženou Miluší Šplechtovou (58). Zůstali možná i proto, že jejich Divadlo Na Jezerce je téměř na dohled od jejich domova. Ani Rudolf Hrušínský mladší na tom však není rozhodně špatně. Od bratra prý nakonec za svou polovinu vily zinkasoval 4 miliony a jako herec je stále na výsluní. Už deset let hraje Vlastimila Peška v nekonečném seriálu Ulice a svůj bankovní účet tak vesele plní vydělanými miliony.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden