Moje šťastná hvězda

Po letech trápení konečně vysvitlo slunce

Sympatická blondýnka Markéta Plánková (41) se českým divákům poprvé představila v seriálu Zdivočelá země.

A i když potom hrála ještě v dalších seriálech, jako byly Rodinná pouta, Dobrá čtvrť a Světla pasáže, tu pravou slávu jí přinesla až fanoušky stále velmi milovaná Ordinace v růžové zahradě.

Zakázaná lásk

a Už při natáčení Rodinných pout se Markéta seznámila se ženatým hercem Romanem Štolpou (55), který během krátké chvíle dokázal její do té doby téměř bezstarostný život obrátit vzhůru nohama.

Ti dva se totiž do sebe zamilovali, ačkoli věděli, že jejich romance nemá naději na šťastný konec. A to i přesto, že Roman v té chvíli o svém manželství moc hezky nemluvil.

„Moje žena mě dostala do chomoutu jenom kvůli tomu, že se narodil syn,“ říkal herec s despektem. A zřejmě to mezi ním a jeho manželkou Milenou (50) nebylo o mnoho lepší, ani když si pořídili druhého chlapce.

Chtěla mít dítě se ženatým hercem

Milena totiž dostala pracovní nabídku ze Slovenska, odjela do Bratislavy i s oběma syny a Roman tak zůstal v pražském bytě sám. S manželkou se vídal jen občas, a to ještě jen kvůli tomu, aby vyřešili provozní záležitosti své rodiny.

Není divu, že v té době mezi Štolpou a jeho ženou propukla velmi vážná krize. Když se jeho žena konečně vrátila i se syny do Prahy, problémy byly horší než dřív. Právě v té těžké době potkal Roman Markétu a bláznivě se do ní zamiloval.

Jenže Plánkové patrně nestačilo postavení „té druhé“. Po čase chtěla mnohem víc než být jen Romanovou milenkou. Markéta zatoužila po vlastním dítěti, které chtěla mít právě se Štolpou.

Nechtěla porodit syna

A protože se Roman jejím touhám nijak zvlášť nebránil, Plánková brzy otěhotněla. V té chvíli pak na vlastní kůži pocítila, jak chutná zrada od milovaného partnera. Štolpa měl totiž najednou dítě, které mu velmi zkomplikovala jeho už tak dost bouřlivý život.

Navíc se nedokázal dostatečně rychle rozhodnout, zda zůstane se svou manželkou a dvěma syny, nebo s těhotnou Plánkovou. Markétu prý jeho váhavost tak zklamala, že jejich romanci ukončila sama.

V té době byla tak nešťastná, že si jen přála, aby miminko, které nosí pod srdcem, byla holčička. „Říkala jsem si, že nechci po porodu vidět nic mužského,“ svěřila se později herečka novinářům. Když Markéta v roce 2005 porodila dceru Agátu (14), byla z ní typická matka samoživitelka.

Dceru jí hlídali Lábus se Schmitzerem

To ona byla najednou tím člověkem, který musí sám zabezpečit jejich malou rodinu. Její bývalý milenec měl totiž v té době starosti hlavně sám se sebou. Štolpa měl totiž takové problémy s alkoholem, že musel nastoupit ústavní léčbu, a to dokonce dvakrát po sobě.

Už pár měsíců po porodu začala Markéta znovu pracovat ve svém domovském divadle Studiu Ypsilon. Někdy se dokonce stalo, že neměla pro Agátku hlídání, a tak chodila na zkoušky s kočárkem.

Naštěstí měla Plánková skvělé kolegy, kteří měli pro její nelehkou situaci pochopení. „Chvilku hlídal Jirka Schmitzer, chvilku Jirka Lábus. Škoda, že si to Agátka nemůže pamatovat,“ vzpomínala později herečka.

Když bylo Agátce šest měsíců, dostala Plánková nabídku na natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě. A i když ji práce v seriálu osvobodila od finančních starostí, sáhla si v té době Markéta doslova na dno.

Ve filmových ateliérech byla i dvanáct hodin denně, občas hrála v divadle a po nocích se snažila zastat svou roli matky. V deset večer totiž vystřídala chůvu, uvařila na druhý den a pak se do jedné v noci učila texty.

Druhý den musela vstávat už pět ráno a celý šílený kolotoč se rozběhl nanovo. Po několika týdnech hektického života měla Markéta pocit, že svou dceru vlastně nevídá. Když jí jednoho dne chůva zavolala, že její dcerka udělala první krok, tak to Plánková oplakala.

Znovu se osudově zamilovala

Naštěstí už za dva roky potkala Plánková dalšího osudového muže svého života. Tentokrát se jednalo o sympatického reportéra Daniela Častvaje (45). Ani tím však Markétiny starosti neskončily. Nějaký čas se prý soudila se Štolpou o alimenty a v jednom období prý Roman na dcerku neplatil vůbec.

Ani to však Markétě nemohlo zkalit štěstí z nové lásky. Vždyť s Častvajem se dočkala i tolik vytoužené svatby. A i když se zamilovaný pár pokoušel svůj velký den před veřejností utajit, novináři je přece jen vypátrali.

Česká veřejnost se tak dozvěděla, že jejich svatba v dobřichovickém zámku byla spíše komorní záležitost pro několik nejbližších přátel. Je pochopitelné, že v tento slavnostní den nemohla po boku Markéty chybět malá Agátka, která Daniela Častvaje tehdy brala jako svého jediného tatínka.

To se však naštěstí mělo brzy změnit. Štolpa se totiž přece jen dal dohromady a skoncoval s alkoholem. Dnes má tedy malá Agáta tatínky dva, Romana a Dana. A také mladší sestřičku Julinku (8), které se Markétě a Danielovi narodila 1. května 2011.

Je z ní seriálová hvězda

Plánkové se tak konečně splnil sen o dokonalé rodině. Snad i proto jí nějak zvlášť nevadilo, když skončila v Ordinaci v růžové zahradě. Soustředila se svou roli maminky a věřila, že ji čeká ještě spousta krásné práce.

Jak víme, Plánková se brzy dočkala. V roce 2014 ji diváci mohli vidět v úspěšném seriálu První republika, pak přišla Mordparta a od loňského roku se pravidelně objevuje v seriálu Krejzovi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden