Můj kousek štěstí

Po manželovi hází třeba pivo

Martha Issová (40) se jeví jako křehká usměvavá bytost, laskavá a nijak závratně vysoká, měří 1,58 metru. Ve skutečnosti je to hotové tornádo, na vině budou arabské kořeny.

Jejím otcem je režisér Moris Issa (76), původem Syřan, který v šedesátých letech opustil rodnou zemi s úmyslem studovat v Praze, kde se seznámil s herečkou Lenkou Termerovou (74).

Jejich dcera Martha je rázná. Vlastní sestřenici Kláře Issové (42) bez okolků přebrala přítele, režiséra Davida Ondříčka (52), a učinila ho svým životním partnerem. Musíme věřit, že se to stalo s jeho souhlasem. Jejich vztah není bez mráčku.

V jádru hodná ženská

Ondříček o sobě tvrdí, že je celkem vzato kliďas, zato jeho drahá polovička připomíná nášlapnou minu. „Martha má syrské kořeny, občas se pohádáme, občas po mně něco hodí,“ postěžoval si sympatický vousáč. „Jednou mě polila pivem a já jsem ji požádal, jestli bychom mohli problémy řešit trošku po evropsku.“

Utěšuje se tím, že je jeho černovlasá květinka v jádru dobračka. Jednou po něm mrskla notýskem, ale předtím než jím hodila, z něj vyndala tužku, aby neohrozila režisérovy oči. Z toho je přece zřejmé, že si dělá o manželovo zdraví přece jen starosti. A to jednoho zahřeje u srdce.

Spolu doma i v práci

Výbušnou situaci navíc ještě komplikuje fakt, že Martha a David spolu nejen žijí, ale i pracují. Nejnověji natáčeli film Zátopek, který David režíroval a Martha v něm hrála hlavní ženskou roli. Psychologové příliš nedoporučují, aby spolu manželé i pracovali.

Jenže pokud herečka uloví režiséra, bývá společná práce logickým vyústěním vztahu. Vždyť kvůli tomu to ty herečky dělají! „Martha mi hodně mluví do scénáře. Ale dobře. Doma nejsem režisér, rozhodně ne,“ připustil Ondříček s omluvným úsměvem.

Je to harmonické

Nedávno se ti dva po desetiletém soužití, kdy se narodily Františka (8) a Emílie (3), tajně vzali. Zdá se, že režisérovi se ve svazku, v němž hraje druhé housle a občas mu na hlavu přiletí talíř nebo půllitr, vlastně líbí. „Jinak se máme dobře,“ dodává, aby to nevypadalo, že naříká příliš. Ostatně jeho žena to všechno vidí jinak.

„My máme to štěstí, že nám se spolu krásně pracuje,“ oznámila novinářům. „V osobním životě spolu nemusíme ve všem souhlasit, ale během práce je to vše velmi harmonické,“ dodala. Takže idylka, že...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden