Můj čas na kafíčko

Po návratu z Francie ho čekal šok! Selhal jako moderátor?

Druhá nejsledovanější televizní soutěž rozděluje Česko! Kdo z ní odejde jako vítěz?

Ačkoliv se zdálo, že zlaté časy má moderátor Jan Rosák (69) už dávno za sebou, opak je pravdou. Ke hvězdné slávě ho vystřelila nová soutěž Pevnost Boyard. Jenže ne každý je s jeho moderováním spokojený. Co na něm lidem tolik vadí?  

Před pár týdny odstartovala na televizi Prima show, která pohltila celé Česko. Původně francouzský soutěžní pořad Pevnost Boyard konečně měli možnost vyzkoušet i české celebrity. Během pár dnů si sáhly na samé dno svých psychických a především fyzických možností při plnění nejrůznějších úkolů, od boxování na běžícím pásu, přes setrvání v místnosti plné hadů až po plazení se v tunelu plném vody. Někdo uspěl, někdo ne. Ze všech účastnících se celebrit ale byli diváci nejvíc zvědaví na moderátora Jana Rosáka (69), který se musel vžít do kůže otce Fourase. Jak si ve své roli vedl? A jaká nepříjemná událost ho čekala po návratu do Česka?

Soutěže se zúčastnilo 50 hvězd

Pevnosti Boyard se kromě Jana Rosáka zúčastnili například i Ondřej (33) a Taťána Gregor (28), Jakub Kohák (41), David Kraus (36), Vendula Svobodová (44), Jakub (33) a Agáta Prachařovi (31), Hanka Kynychová (48), Vojta Kotek (28), Jan Dolanský (38), Leona Machálková (49), Kateřina Neumannová (43), Vanda Hybnerová (48), Martin Písařík (37) nebo Daniel Bambas (36). Celkem na Pevnost Boyard odletělo padesát českých celebrit. Jak celá soutěž dopadla, budeme moc sledovat v celkem deseti dílech vždy po pěti lidech v jednom soutěžním týmu. Nejvíc ohlasů ale sklidil Jan Rosák. Ale příliš pozitivní nebyly.

Originál nebo parodie?

Ti diváci, kteří znají původní verzi soutěžního pořadu, byli novým otcem Fourasem zklamaní. „Nebylo to špatné. Nicméně své mouchy to mělo. Bylo to poměrně hodně pokrácené oproti originálu. Otec Fura mohl mít masku jako v originálu. Jak se objevil Rosák, měla jsem záchvat smíchu,“ psala nám jedna z divaček.Další nespokojený divák se zas rozohnil na tom, že mu to spíše připadalo jako parodie, jelikož byli všichni soutěžící věčně usměvaví a to v původní verzi příliš nehrozí, jelikož nikdo neví, co je čeká za úkoly. Na druhou stranu se našli i tací, kteří byli soutěží unešení. „Bylo to fantastický! Jen hrozně krátký! Chybělo tam víc soutěžních úkolů,“ píše nám jiná divačka.

Pevnost Boyard odstartovala jeho ztracenou kariéru.

Show pro 1,5 milionu diváků!

Nyní proti sobě bojují dva soutěžní pořady. Na Nově Tvoje tvář má známý hlas a na Primě Pevnost Boyard. Která z nich bude mít víc příznivců? První díl Pevnosti vidělo neuvěřitelných 1,3 milionu diváků! Ovšem Tvář dosáhla až na 1,5 milionu! Která uspěje víc, ale budeme vědět až za pár týdnů. Jan Rosák má teď ale úplně jiné starosti. Poté, co se vrátil z natáčení, ho totiž doma čekal obrovský šok! Svůj dům v Mníšku pod Brdy našel úplně vytopený. Co se stalo? „Volal mi tchán, že v domě je voda. Myslel jsem si, že to přehání, ale v celém domě bylo asi deset centimetrů vody. Mohla za to zrezivělá hadička, která přivádí vodu k záchodu,“ vysvětloval moderátor. A tak měl zničených spousty věcí a samozřejmě celou podlahu. To mu na druhou stranu ale příliš vadit nemusí, ačkoliv se už dobrých pár let objevuje v televizi jen v druhořadých pořadech, stále platí za jednoho z nejlépe placených českých moderátorů.

Kdo mu nemůže přijít na jméno?

Za moderování jedné akce si prý přijde v průměru na třicet pět tisíc korun! Tudíž nejspíš finančně nestrádá. Navíc se mu opět navrací ztracená popularita a jako moderátor je teď prý mnohem žádanější než třeba před rokem nebo dvěma. Když se rozhodovalo o tom, kdo bude moderovat Pevnost Boyard, přemýšleli tvůrci pořadu i o Janu Krausovi (63) nebo Petru Štěpánkovi (68). Nakonec ale Otce Fourase vyhrál Rosák. „Alternativou byli Petr Štěpánek a Jan Kraus, tedy velmi renomovaní herci. Tudíž nepopírám, že mi velmi zalichotilo, když jsem z takové konkurence vybrán právě já,“ rozplývala se někdejší moderátorská hvězda. Teď má skvěle našlápnuto k tomu, aby se mu hrnula jedna nabídka práce za druhou. Ale chytne příležitost za pačesy nebo už si chce užívat svého klidu a po slávě na nejsledovanějších českých televizních stanicích už netouží? Na druhou stranu si své slávy užil už dost a jistě nechce pokoušet osud a riskovat, že jeho skutečný návrat bude třeba propadák. Jedno je ale jisté, ještě pár týdnů si charizmatického moderátora s typickým knírem budeme na televizních obrazovkách užívat v hlavním vysílacím čase.

Připravil ho Rosák o práci?

Marešovi vyfoukl kšeft Bouček!

Jan Rosák nebyl jediný, kdo se znelíbil svým kolegům kvůli tomu, že dostal své místo v soutěži na rozdíl od jiných, kteří o místo rovněž usilovali, ale odešli s prázdnou. Své o tom ví i Libor Bouček (35), který se stal moderátorem celé soutěže. O jeho místo ale bojoval i Leoš Mareš (40)! Na rádiu Evropa 2 o soutěži mluvil celé týdny a doufal, že si ho tvůrci pořadu všimnou. Ale nestalo se tak. Možná je to tím, že je Libor Bouček v současnosti oblíbenější. Ale svou roli  mohlo sehrát i to, že je jako moderátor o hodně levnější než jeho kolega. Ať rozhodlo to anebo to, Mareš utřel a nezbývá mu než čekat na další příležitost.

Je úspěšnější, nebo jen levnější?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden