Moje šťastná hvězda

Po rozchodu se dokázala znovu zamilovat

Stále půvabná herečka VERONIKA  FREIMANOVÁ (63) je skvělým  příkladem pro všechny ženy. Dokázala ustát, když ji manžel za bouřlivých okolností opustil. Našla si i novou lásku.

Veronika Freimanová (63) byla dokonce několik let přesvědčená, že se už nikdy znovu nevdá. „Získala jsem pocit, že když člověk na vztah dostane úřední glejt, všechno se to zkazí,“ říkala rozhodně.

Jenže dnes je vděčná i za to špatné, co ji v životě potkalo. Mohla tak začít úplně nový a hlavně pohodový život, o jakém se jí dřív ani nesnilo.

Stárne se svými rolemi

Veronika už od dětství snila o dráze baletky, jenže si později musela upřímně přiznat, že k ní nemá žádné předpoklady. Navíc se později uká
zalo, že má srdeční vadu, a tak na kariéru baletky musela zapomenout.

Snad je to tak dobře, vždyť zatímco jako profesionální baletka by měla už dávno po kariéře, jako herečka je nyní na absolutním vrcholu. Elegantně totiž zvládla plynule přejít od rolí rozpustilých princezen k obětavým maminkám a šarmantním babičkám.

„V tom jsme na tom my herečky lépe než zpěvačky. Nemusíme nosit do sedmdesáti podkolenky a tvářit se, že jsme stále mladé,“ říká spokojeně Freimanová a pochvaluje si, že jak stárne, stárnou plynule i její role, což je zkrátka přirozený běh života.

Veronika se narodila v roce 1955 v Praze, do harmonického prostředí intelektuálské rodiny. Její otec Přemysl Freiman (†62) byl totiž operní režisér a maminka Milena pracovala ve státní správě.

Ve Veroničiných žilách dokonce koluje krev zakladatele československé jednotky cizinecké legie ve Francii i zakladatele vlasteneckých spolků v česko-německém pohraničí.

Jeden její dědeček byl totiž člen Revolučního národního shromáždění v letech 1918 až 1920, druhý zase československý důstojník Ladislav Preiniger, který byl popraven nacisty za odbojovou činnost.

Složitá cesta na konzervatoř

Veronika chodila už od dětství do baletu, poměrně brzy se však také začala objevovat na televizní obrazovce. Malí diváci ji mohli často vídat v populárním pořadu pro děti Studio Kamarád.

A to i přes to, že měla velmi špatný kádrový profil. „Měla jsem velké štěstí, že jsem se dostala na konzervatoř. Sice složitě, ale dostala,“ vzpomínala později Freimanová.

Někdo jí totiž poradil, aby šla nejprve do večerní školy a teprve odtamtud přestoupila do druhého ročníku na konzervatoř. Že pak se v jejím kádrovém profilu už nikdo šťourat nebude.

Jde z role do role

Od té doby se Freimanová objevila ve spoustě dalších skvělých filmů, z nichž můžeme jmenovat třeba snímky Veverka a kouzelná mušle, Kolja, Snowborďáci a Rafťáci.

Freimanová je také vyhledávanou seriálovou herečkou. Už v osmdesátých letech hrála v seriálech Malý pitaval z velkého města, Slavné historky zbojnické a Hříchy pro pátera Knoxe.

V pozdějších letech to byl Hotel Herbich, Pojišťovna štěstí, Náměstíčko, Místo nahoře, Náves, Četnické humoresky a nesmíme zapomenout ani na divácky velmi oblíbený retro seriál Vyprávěj.

V současné době ji mohli diváci vidět i v Modrém kódu. Dnes, po šedesátce, je herečka doslova na vrcholu své kariéry. A protože díky své časté obsazovanosti byla vždy ekonomicky soběstačná, lépe snášela potíže ve svém prvním manželství.

Veronika Freimanová byla v soukromí vždy spíše nenápadná a žádné skandály nevyhledávala. To jí však nebylo nic platné, ony si ji našly samy.

Po třicetiletém vztahu se totiž dozvěděla, že její první muž, režisér Jaroslav Brabec (64), měl poměr s Olgou Menzelovou (41), manželkou režiséra Jiřího Menzela (81), a dokonce s ní zplodil dceru.

Zdánlivě mírné Veronice došla trpělivost a s manželem vyrazila dveře. „Bydlí teď u maminky,“ komentovala to tenkrát a dodala, že Jaroslavův život už ji nezajímá.

Navíc vždy prohlašovala, že z rozpadu jejich manželství v žádném případě neviní Olgu. „To, o čem se tehdy psalo, nebylo důvodem rozpadu mého manželství.

To skončilo před tou kauzou a daleko drsněji,“ řekla pak herečka. Dokonce naznačila, že je pohromadě držely jen jejich dcery Tereza (32) a Markéta (24).

Potkala lepšího

Mírná Veronika totiž později razantně prohlásila, že ji život bývalého manžela už dávno nezajímá. „Přestali jsme si rozumět už dříve a v tuhle chvíli spolu nemáme kromě dcer nic společného,“ vysvětlila dokonce.

A jak to dnes vypadá, udělala moc dobře, že Brabce ze svého života razantně odstřihla. Vždyť už v roce 2010 potkala sympatického architekta Vladimíra Boučka (63).

Ti dva prý už od začátku prožívali velmi krásný vztah. „Nic víc si už nepřeju, protože jsem dostala něco, po čem jsem si vůbec netroufla toužit,“ řekla dokonce v roce 2012.

Jenže hned nezapomněla dodat, že se v řádném případě nehodlá vdávat. „Manželství je pro mě špatná zkušenost,“ vysvětlovala, když se jí novináři ptali na svatbu.

I když se dlouho říkalo, že Freimanová nabídky k sňatku od svého přítele vytrvale odmítá, později si zřejmě uvědomila, že to chce jinak. Začátkem září 2013 pak při tajném obřadu na píseckém zámku řekla Boučkovi své ano.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden