Staré dobré časy

Po setkání na schodech spolu prožili přes půl století

Staré dobré časy

„Vždycky jsem o sobě pochybovala. Vždyť já jsem na herectví vlastně nikdy neměla odvahu,” říkala často.

Jak by měla vypadat správná herečka? Sebevědomá, tak trochu na chlapy, ochotná se sem tam svěřit bulváru. Prostě úplně jinak než národem milovaná Jana Preissová (74).

O tom, co z ní bude, měla poměrně jasnou představu. Přece baletka. Od chvíle, kdy si obula své první špičky, snila o tom, že jednou vtančí na prkna Národního divadla a v programu Labutího jezera se objeví Jana Drchalová – primabalerína.

Jenže její plány zhatila těžká nemoc. Baletku si tak mohla už jenom zahrát. Bez mrknutí oka to dokázala v legendární rodinné komedii Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Tuhle blbost jí musíme rozmluvit

„Já jsem se herečkou nikdy stát nechtěla. Zato letuškou,“ vzpomínala na dobu, kdy se rozhodovalo o její budoucnosti. Její přání vyvolalo

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden