Moje šťastná hvězda

Po smrti ženy už nechtěl žít

Moje šťastná hvězda

Mezi mnoha kolegy měl BRONISLAV POLOCZEK (†72) pověst mrzouta a cholerika. Diváci ho ale měli rádi, protože vycítili, že pod drsnou slupkou se skrývá chlap se srdcem na pravém místě.

Zatímco v divadle ztvárňoval Bronislav Poloczek (†72) často velké charakterní role, ve filmu a v televizi byl mistrem oněch vedlejších, většinou komických, postav, na které ale díky jeho nenapodobitelnému projevu nelze zapomenout.

Tak si ho pamatujeme z Černých baronů nebo ze seriálu Hospoda, kde se znovu potkal s Jiřím Menzelem (†82), se kterým se znal už z hostování v Činoherním klubu. A slavný režisér na něj vždy s láskou vzpomínal. „Byl to strašně hodný člověk. Měl své trápení, ale nechával si ho pro sebe. Neměl

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden