Moje sladké tajemství

Po tragickém porodu prodělala klinickou smrt

Moje sladké tajemství

Legendární Marta Kubišová (78) kdysi nemohla zpívat, chyběly jí peníze, a tak se musela odstěhovat na chatu. Není divu, že přišla o nenarozené dítě a že za to málem zaplatila životem.

Zpěvačka Marta Kubišová (78) o sobě s nadhledem říká: „Měla jsem hezkej život. Takovej veselej a kalamitní.“ Tato věta vystihuje všechno. Kubišová si nikdy nezadala s komunistickým režimem a také za to tvrdě zaplatila. Třeba i tím, že své první vymodlené dítě porodila mrtvé.

Dostala hodinovou výpověď

Marta se narodila 1. listopadu 1942 v Českých Budějovicích. Tatínek byl lékař, maminka nejprve dlouho v domácnosti a potom prodávala desky v pražské Celetné ulici. Když se rodina přestěhovala do Poděbrad, Marta začala studovat na gymnáziu.

Chtěla se stát lékařkou, jenže nedostala z továrny doporučení. Nastoupila tedy do

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden