Poctivá bramboračka

Suroviny:


  • 2 lžíce přepuštěného másla

  • 1 cibule

  • 2 mrkve

  • 2 stonky řapíkatého celeru

  • 3 stroužky česneku

  • 4 velké čerstvé hřiby

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 3 velké brambory

  • 1,5 litru vody

  • 3 bobkové listy

  • 1 lžička mletého kmínu

  • 2 lžičky majoránky

  • 1 špetka muškátového květu

  •  sůl a pepř

  • 1 snítka čerstvého libečku


Postup:

Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo a dosklovata na něm orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přihodíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, řapíkatý celer na plátky a najemno nasekaný česnek a necháme lehce zarestovat.

Do hrnce přidáme na silnější plátky nakrájené houby, promícháme a necháme houby lehce změknout za občasného míchání. Směs v hrnci zasypeme hladkou moukou, dobře promícháme a poté zalijeme horkou vodou z varné konvice.

V polévce nemusí být jen hříbky, použijeme klidně co nejpestřejší směsku hub.

reklama
reklama

Komentáře