Poctivá gulášová polévka

Úsporná, vydatná a pokaždé výborná! Taková je právě tato polévka.


Ingredience:


½ kg hovězí plece


1 250 ml hovězího vývaru


75 ml oleje


250 g cibule


1 stroužek česneku


½ kg brambor


2 kapie


1 lžíce rajčatového protlaku


1 lžíce papriky


½ lžíce majoránky


½ lžičky kmínu


sůl a pepř


Postup:


Cibuli oloupejte a pokrájejte nahrubo. Hovězí maso nakrájejte na menší kostky. V hlubokém hrnci rozehřejte sádlo a dejte na něj restovat cibuli. Ještě než cibule začne zlátnout, dejte na ní osolené, opepřené a okmínované maso a za stálého míchání nechte zatáhnout.


Přidejte rajský protlak, promíchejte a přidejte sladkou papriku a velmi krátce promíchejte. Zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu. Ochuťte česnekem, přiklopte a nechte zvolna probublávat.


Cca po hodině byste do polévky měli přidat na kostičky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené kapie. Nakonec dochuťte solí, pepřem a přidejte majoránku.


Náš tip


Ta pravá gulášovka se vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.Pak se jedná o skutečnou lahůdku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden