Moje šťastná hvězda

Poctivá slovenská kapustnica

Výborná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní jen ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.

Ingredience: 1 lžíce vepřového sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, bobkový list, 1–2 lžíce mleté sladké papriky, hrst sušených hub, předem namočených v bílém víně, 2 uzené klobásky, 500 g uzeného kolena, 1 kg kysaného zelí, pepř a sůl

Postup:  V hrnci nechte rozpustit sádlo, pak přidejte cibuli, česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne. Přisypejte papriku, krátce orestujte a přidejte k ní namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí. Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí pořádně nezměkne.

Kapustnicu můžete ještě vylepšit vařenou bramborou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou. Zahustit ji můžete také smetanou, kterou smícháte s trochou mouky. Pokud chcete recept ještě víc oživit, můžete místo hub přidat sušené švestky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden