Moje sladké tajemství

Poctivá slovenská kapustnica

Suroviny:

1 lžíce vepřového sádla

1 cibule

3 stroužky česneku

1 bobkový list

2 lžíce mleté sladké papriky

hrst sušených hub

2 uzené klobásky

500 g uzené plece

1 kg kysaného zelí

3 velké brambory

pepř

sůl

Postup:

V kastrolu nechte na středním plameni rozpustit sádlo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne. Přisypejte sladkou papriku a krátce orestujte.

Přidejte předem namočené houby, kolečka klobásy, na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba hodinu.

Brambory dejte vařit do druhého hrnce, díky zelí by v prvním hrnci nezměkly, a pak je přidejte do hrnce s polévkou. Přidejte sušenou chilli papričku a podávejte s chlebem.

Tip!

Vegetariánskou variantu získáte nahrazením masa sušenými švestkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden