Poctivá zelnačka s klobásou

Uvařte si ji, jak se patří. A to s kusem dobré klobásy!


Suroviny:


400 g kysaného zelí


280 g brambor


sůl, pepř, kmín


100 g másla


120 g hladké mouky


1 cibule


400 g moravské klobásy


250 ml mléka


100 g zakysané smetany


petržel


Postup:


Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.


Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.


Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte.


Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.


Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

reklama

Komentáře