Moje šťastná hvězda

Podceňovaná řepa

Kromě toho, že je červená oblíbenou přísadou v různých receptech, má také mnoho zdraví prospěšných účinků.


Tato populární kořenová zelenina obsahuje mnoho důležitých živin. Kromě vitaminů a antioxidantů ji oceníte i díky vláknině, která podporuje zdravé trávení a pravidelnou stolici. Obsahuje také minimum kalorií, což z ní činí vhodnou součást stravy pro ty, kteří se snaži zhubnout.


S čím pomáhá?


Obsah prospěšných látek v červené řepě rovněž napomáhá rozšíření cév a zlepšuje průtok krve. Díky obsahu vitaminu C posiluje imunitní systém a zlepšuje funkce mozku. Přispívá také ke zdraví a vzhledu kůže i tvorbě kolagenu.


A jestliže si rádi dopřejete něco nezdravého k snědku, látky v červené řepě podpoří detoxikaci jater a vyplaví z těla všechny toxiny. A aby toho nebylo málo, má pozitivní účinky i na náš zrak. Konzumace řepy totiž snižuje riziko poškození oční sítnice, které vzniká s přibývajícími lety.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden