Můj kousek štěstí

Podlehněte vůni esenciálních olejíčků!

Krása není jen o tom, co je na první pohled zřejmé, ale vychází také z našeho nitra.

Odráží do jisté míry naše pocity a psychickou pohodu. Pokud v závěru roku bojujete se stresem nebo se cítíte pod tlakem, pořiďte si domů vhodný esenciální olej, který významně ovlivní vaši náladu. Mnoho lidí si myslí, že esenciální oleje jsou jen jakýmsi novodobým vrtochem, pravdou však je, že tyto čisté oleje rostlinného původu už používali před tisíci lety starověké kolébky civilizací – Indie, arabský svět, Čína, Egypt – při péči o tělo, rovněž k léčebným účelům, a dokonce i k náboženským rituálům. Zatímco tehdy byly jen těžko dostupné, dnes si je můžete snadno pořídit v jakékoli drogerii.

Osvěží, uklidní a zbaví vás stresu

Seznamujete se s esenciálními oleji teprve nyní? Potom je zima naprosto ideální k tomu, abyste si zlepšili náladu, uklidnili se a odbourali stres. Podle lidových tradic má každý esenciální olej svůj úkol, doporučuje se ale, abyste je vyzkoušeli sami a mohli se přesvědčit, jaké fantastické plus dodají do vašeho každodenního života. Takový olej z citronové trávy a levandule je ideálním řešením, když máte špatnou náladu. Levandule a citronová tráva patří totiž mezi nejoblíbenější oleje. Zaplaví nás pocitem čistoty, svěžesti a klidu a probudí v nás množství příjemných vzpomínek. Jsou ideální k přidání do horké koupele po dlouhém dni, kde doslova probudí vaše smysly a do vašich zmrzlých končetin vlijí nový život!

Oleje je potřeba správně naředit

Při používání esenciálních olejů platí pravidlo – nikdy je nepoužívejte v neředěném stavu přímo na pokožku. Vždy je rozmíchejte v malém množství olivového, kokosového nebo arganového oleje. Pokud chcete vyzkoušet nějaký olejíček a nejste si jistí svou citlivostí, udělejte si test na pokožce. Vmasírujte několik kapek vonného oleje na vnitřní stranu zápěstí a nechte několik hodin působit. V případě podráždění nebo zarudnutí pokožky ho raději vyměňte za jiný. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden