Moje šťastná hvězda

Podruhé se vdá jedině z praktických důvodů

Sympatická Dana Batulková (61) vyrůstala v Kolodějích, tehdy ještě malé vesnici za Prahou, a tam také prožívala svá první dětská dobrodružství.

Energická holčička se kamarádila spíš s kluky než s děvčaty, takže v jednom kuse lítala po vsi a hrála si na indiány. Sice prý měla doma nějaké panenky, ty ale pouze jednou za rok vytáhla na zahradu.

Oprášila je, převlékla a potom zase uklidila zpátky. „Nevěděla jsem, co s nimi,“ vzpomínala později Batulková. Zato indiánům v dětství doslova propadla.

Bylo to v šedesátých letech, v kině zrovna běžely filmy o Vinnetuovi, takže se malá Dana naučila celé dialogy z filmů nazpaměť.

Poezie místo psychiatra

Brzy se také ukázalo, že velký vliv měl na budoucí herečku i její milovaný tatínek. I když ho práce často zavedla mimo domov, společné chvíle s dcerou si uměl doopravdy užívat.

Protože ji vedl ke studiu angličtiny, chtěla se Dana v budoucnu tomuto jazyku věnovat. Jenže stejně jako jazyky milovala i poezii, kterou v té době používala jako náhražku návštěv u psychiatra.

Plachému, ale přitom extrovertnímu dítěti, jakým byla, velmi pomáhalo poezii nejen číst, ale i nahlas před publikem recitovat. Batulková poměrně brzy začala vyhrávat různé recitační soutěže a od toho byl jen krůček k přijímacím zkouškám na DAMU.

Měla téměř dokonalý život

A protože je Dana úspěšně zvládla, bylo o její budoucnosti rozhodnuto. Po absolvování školy si krátce prošla divadelními scénami na Kladně a v Mladé Boleslavi, než v roce 1983 odešla takzvaně na volnou nohu.

To už byla provdaná za svého hereckého kolegu Davida Prachaře (60), se kterým měla později dvě děti, syna Jakuba (35) a dceru Marianu (25). Téměř dvacet let se zdálo, že všichni dohromady žijí dokonalý život.

Proto všechny jejich známé překvapilo, když Prachař náhle od rodiny odešel. „Kdo to nezažije, tak je pro něj rozvod jen slovo, které se často používá,“ svěřovala se smutně Batulková.

Později toto své životní období přirovnala k očistci. Herečce se totiž už dlouho předtím zdálo, že se jí manžel mění přímo před očima. Zkrátka už nebyl takový jako dřív.

Sokyni nafackovala

Protože jí to přidělávalo starosti, svěřila se prý se svými obavami kolegyni Lindě Rybové (43). Společně měly dumat nad tím, čím to je, že Prachař přestal trávit večery u rodinného krbu.

Jaké však bylo její překvapení, když zjistila, že je to právě Linda, kdo jí bezohledně přebral manžela. Navíc Rybová byla v té době už těhotná, a tak bylo jasné, že je to mezi milenci vážné.

Podvedená Batulková sokyni nafackovala přímo v divadelní šatně a Prachařovi doma sbalila kufry. Následoval nevyhnutelný rozvod, po němž Batulková zůstala sama na výchovu tehdy devatenáctiletého Jakuba a osmileté Mariany.

Aaby toho na ni nebylo málo, ještě do základů vyhořel dům, ve kterém dřív s Davidem a dětmi žila.

Štěstí s mladším milencem

Dana přes dvanáct let spokojeně žije s výrazně mladším partnerem, divadelním režisérem a bývalým ředitelem Městských divadel pražských Ondřejem Zajícem (49), a velmi se jí daří i v práci.

Její doménou se v posledních letech staly především seriály. Mohli jste ji vidět například v Gymplu, Comebacku, Cestách domů a také v divácky oblíbeném seriálu Ohnivý kuře.

V roce 2008 pak dokázala překonat samu sebe, když přijala nabídku na účinkování v taneční soutěži StarDance III. Divácké hlasy pak rozhodly, že právě ona a její taneční partner Jan Onder (33) tento ročník vyhráli.

Jediné, co sympatické herečce v současné přidělává starosti, je rodinná situace jejího syna Jakuba Prachaře. Poté, co si Jakub vzal v roce 2013 bývalou modelku Agátu Hanychovou (34), dceru známé herečky Veroniky Žilkové (57), se stal i on vděčným tématem pro tisk.

Trable v rodině

Batulková špatně snášela i dohady, které se vynořily, sotva se začalo proslýchat, že je Agáta těhotná. Media spekulovala, zda je Jakub vůbec otcem Agátina očekávaného dítěte. „Tahle kauza mě udělala velice nešťastnou,“ řekla Batulková.

Když se malá Mia (1) v září 2017 narodila, neshody v rodině byly na nějakou chvíli zapomenuty. „Mia je moje tělo,“ rozplýval se hrdý a šťastný tatínek Jakub nad svojí dcerou.

Při následných křtinách se stalo něco neočekávaného. Obě do té doby znesvářené babičky, Žilková i Batulková, se na slavnostní událost dostavily ve smířlivé náladě a chovaly se k sobě velmi přátelsky.

Tato rodinná idyla je však opět minulostí. Podle nedávných zpráv Jakub od Agáty odešel a jejich manželství se patrně rozpadne.

V této těžké době je Ondřej Zajíc patrně Daninou největší oporou. Je to právě on, komu si může Batulková postěžovat, když se jí přihodí něco nepěkného.

Pořád jim to klape

Je sympatické, že s poměrně velkým věkovým rozdílem si ani jeden z nich příliš neláme hlavu. Ti dva spolu žijí spokojeně na statku v Kolodějích, a dokonce se potkávají i v práci.

Ondřej totiž režíroval několik inscenací, ve kterých Dana hrála. A i když jim to klape nejen na place, ale i doma, o svatbě zatím neuvažují. „Já už jsem jednou vdaná byla, teď už pro mě instituce manželská nemá ten význam,“ svěřila se herečka.

Další sňatek by pro ni připadal v úvahu jen z racionálních důvodů. „Možná až budu stará, tak do svatby půjdu znovu, aby za mnou partner mohl chodit do nemocnice,“ řekla za každých okolností praktická Batulková.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden