Moje chvilka pohody

Podváděl mě se starou pannou!

Tomáš byl můj druhý manžel. V době našeho seznámení jsem byla ještě vdaná a tak jsme se dlouho scházeli tajně. Svého manžela jsem ale kvůli nové lásce opustila.

Neměla jsem výčitky z toho, že jsem svého tehdejšího manžela podváděla, protože náš svazek už byl delší dobu spíš kamarádský než partnerský. Panovala mezi námi nepsaná dohoda, že si každý můžeme dělat, co chceme, když neohrozíme chod naší jinak vcelku normálně fungující rodiny.

Když jsem se zamilovala do Tomáše, neviděla jsem už ale nikoho jiného. Svému tehdejšímu manželovi jsem o milenci řekla sama, protože jsem chtěla začít nový život se svojí láskou. A bez výčitek jsem jej opustila.

Nechtěla jsem se už skrývat

Tomáš byl vždy úžasný, v pohodě, hýřil dobrou náladou. Pravý opak toho co jsem měla doma. Pokaždé, když jsem jej viděla, věděla jsem, že s tímhle chlapem chci strávit zbytek života. Po rychlém rozvodu následovala ještě rychlejší svatba.

Když jsme po svatbě přemýšleli, kde budeme bydlet, přistoupila jsem na Tomášovu prosbu odstěhovat se co nejdál od současného bydliště. Argumentoval tím, že se mnou chce začít nový život někde, kde nás nikdo nezná.

Nejdřív jsem byla proti, stěhování by pro mě znamenalo dlouhé dojíždění do práce, ale nakonec jsem svolila. Odstěhovali jsme se do malé vesničky, kde bydlelo jen pár starousedlíků.

Po čtyřech letech se mu tam přestalo líbit

Náš život probíhal idylicky. Líbilo se mi, jak všechno plyne pomaleji oproti shonu velkoměsta. Našli jsme si tam taky velmi dobré kamarádky z vedlejšího domu. Byli to dvě sestry, které na vesnici strávili celý život. Bylo jim něco kolem padesátky, nikdy se nevdaly a ani se nikdy neodstěhovaly z rodného domu.

Jediné, kam dojížděly, byla nedaleká práce v továrně. Nebyly to žádné krasavice, ale bodré, milé a hodné ženské, se kterými nebyla nouze o dobrou zábavu. A tak se z nás stala nerozlučná partička. Společně jsme vařili, grilovali, měnili si recepty. Podnikali výlety do okolí. Zkrátka čas nám pospolu krásně ubíhal. Ani by mě nenapadlo nějaké zlé tušení…

Život na vesnici jsem si moc oblíbila, a proto mě dost překvapilo, když za mnou Tomáš z ničeho nic přišel, že se mu tu nelíbí, a chce se odstěhovat. Nechápala jsem proč, myslela jsem si, že se mu tu líbí stejně jako mně, ale jelikož jsem mu neuměla říct ne, tak jsme se stěhovali podruhé.

Najednou mě opustil

Po pár měsících na nové adrese jsem přišla jednoho dne z práce domů a Tomáš měl sbalené kufry. Řekl, že mě opouští a že už požádal o rozvod. Nechápala jsem, co se děje. Vždyť jsem jí se vším vyšla vstříc. Dvakrát jsem se kvůli ní stěhovala, ale to bylo zřejmě málo. Nechápala jsem, co se stalo.

Až nedávno jsem ho potkala. A to ve společnosti jedné z našich bývalých sousedek z vesnice. V tu chvíli mi všechno došlo! Ona mě s ní celou dobu podváděl! Nemohla jsem uvěřit, že jsem mu tak hloupě naletěla a vůbec ničeho si nevšimla. Možná to byl jen spravedlivý trest za to, že jsem bez varování a bezhlavě opustila svého prvního manžela.

Martina V. (65), Vysočina

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden