Moje chvilka pohody

Podvedl ji s její kamarádkou

Vždy jsem se těšila na dobu až budu v důchodu. Teď v něm jsem a mám trápení, které bych nejraději hned zase vyměnila za práci.

Jde totiž o moji dceru. Ta se mi totiž nedávno svěřila, že ji manžel podvedl. A k tomu všemu ještě s jejich rodinnou přítelkyní, manželkou zeťova nejlepšího kamaráda. A nezůstalo to bez následků.

Podvedl ji s kamarádkou

Olga a Radek se před deseti lety seznámili právě na svatbě jeho nejlepšího kamaráda. „Mami, kdybys věděla, jak je Radek vtipný a se vším si umí poradit!“ básnila a oči jí jen zářily. A tak krátké randění vystřídalo záhy společné bydlení.

Následovala svatba, kterou jim odsvědčili právě jejich nejlepší přátelé Ivan a Hanka, na jejichž svatbě se seznámili. Jenže krátce po svatbě načapala dcera svého muže a přítelkyni v situaci „více než přátelské“.

„Promiň Oli, to byl jen alkoholový úlet. O nic nešlo, prosím, zapomeň na to!“ přemlouval ji a má dcera mu uvěřila. Přátelství těch čtyř už nebylo jako dřív, ale stále trvalo.

Dítě jako nový začátek

V té době dcera zjistila, že je těhotná a brala to jako znamení, že jejich vztah budoucnost ještě má. Těhotenství ale měla rizikové, a dokonce jsme se zpočátku všichni báli, aby o miminko nepřišla. A tak většinu z devíti měsíců proležela a poslední měsíc už musela vůbec zůstat v porodnici.

Když ji nečekaně propustili na víkend domů, čekalo ji opět nemilé překvapení. Radka zase načapala s Hanou v posteli. Jejich! Neumím si představit, jak jí asi tehdy bylo a jak to zvládla přede mnou tajit.

Její plačtivost jsem v té době přičítala nelehkému těhotenství. Zeť si opět sypal popel na hlavu a přísahal, dokonce ještě v porodnici a na život jejich novorozeného syna, že to byl jen sex a už se to nikdy nebude opakovat!

Nemohli se dočkat dítěte!

Olina prý ale chtěla pro svého syna úplnou rodinu, a tak svému nevěrnému muži zase odpustila. Navíc tak krátce po porodu prostě nebyla schopna dělat zásadní rozhodnutí. Sice to už nebylo jako dřív, ale malý Ondra jim přinesl tolik radosti a zároveň je zaměstnával natolik, že se přes nelehké období nějak přenesli.

Krátce po narození mého vnoučka oznámila těhotenství i Hana. Její muž Ivan byl štěstím bez sebe. Brali se o hodně dřív než naši mladí a roky marně po dítěti toužili, ale nedařilo se.

Vím, že mi tehdy Olga vyprávěla, jak Ivan s Hankou chodí po všemožných vyšetřeních, ale údajně byli oba v pořádku. Hana si od té doby chodila k dceři pro rady a ona se znovunalezenou přítelkyní prožívala její radostné očekávání. Jejich setkání tak nabrala zase na intenzitě.

Podoba je nepřehlédnutelná

Ivanovi s Hanou se narodil také kluk a když povyrostl, stali se Ondrou nerozlučnou dvojkou, stejně jako jejich otcové. Rodiče si vzájemně pomáhali, takže pokud netrávili víkend pospolu, vzal si jeden pár oba kluky a druhý si tak mohl trochu oddychnout. Zdálo se, že minulost je zapomenuta a vše je v pořádku.

Teprve před půl rokem si Olina všimla, že jsou si malí kluci čím dál podobnější! Nevydržela to a na Hanu konečně udeřila! „Je tvůj syn synem mého manžela?“ „Ano, je. Proto jsem s Radkem spala, protože jsem chtěla dítě a byla jsem přesvědčená, že chyba je na Ivanově straně a měla jsem pravdu,“ spustila „přítelkyně“.

Dodala, že ví, jak neomluvitelné její chování je, ale touha po dítěti byla víc než cokoliv jiného. „Ví to Radek?“ chtěla vědět dcera. „Neřekla jsem mu to a ani nechci, pokud si tedy také nevšimne té podoby,“ hlesla Hana.

Připomíná jí jeho zradu

A tak se mi přišla dcera vyplakat na rameni. Tohle je totiž moc i na ni! Neustále má malého Tondu na očích jako věčnou připomínku zrady manžela. „Mami, mě to teď bolí snad víc než dřív,“ přiznala s tím, že neví, co dělat.

Nechce ublížit dětem a znenadání je rozdělit a ani neví, jak by to vysvětlovala svému muži a jeho kamarádovi, proč se rozhodla ukončit jejich přátelství, ale na druhou stranu ji celá situace neuvěřitelně deptá. Navíc má pocit, že se už dovtípil i zeť a Toníčka si všímá čím dál víc. Ani já ale nevím, co bych své holčičce v této situaci poradila?

Jarmila Š. (65), Valašské Meziříčí

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden