Moje šťastná hvězda

Podvedl zpěváka Petra Jandu jeho bratr?

Je Slávek Janda opravdu vinen?

Připravil ho o půlku vily za miliony

Rodinné vztahy slavných bývají často velmi komplikované. A výjimkou není bohužel ani ten mezi zpěvákem PETREM JANDOU (74) a jeho bratrem.

Válka mezi frontmanem skupiny Olympic a bratrem SLÁVKEM (63) se rozhořel kvůli nemovitosti, kterou měla získat rodina v restituci. Vilu na Vinohradech měl na starosti Jandův bratr. Byl pověřen tím, aby celou věc právně vyřešil. Jenže podle všeho se mu dům zalíbil natolik, že se rozhodl získat ho jen pro sebe. „Když jsem po tom pátral, jak se to vše mohlo stát, byl jsem i na úřadě, kde se restituce dělaly,“ vzpomíná na prvotní šok Petr Janda, když zjistil, že o svou část vily po mamince přišel. „Mluvil jsem i s paní, která měla náš dům na starosti. Ta mi sdělila, že se bratra ptala, jak to, že přišel on sám. On jí na to řekl, že nemáme zájem,“ uvedl před lety stále viditelně naštvaný rocker.

Nejde mu o majetek

Rodinný dům měli původně podle závěti zrestituovat všichni tři bratři – Petr Janda a jeho bratři JIŘÍ (75) a Slávek. Člen legendární skupiny nechtěl dlouho uvěřit, že by byl jeho mladší bratr něčeho takového schopen. Všechny důkazy ale od začátku mluví proti němu. A tak i přesto, že Petr Slávka urgoval, on jeho výzvy ignoroval, až nakonec jejich spor vyústil v to, že spolu bratři přestali mluvit. Rocker později uvedl, že mu rozhodně nejde o milionový majetek, nýbrž o princip. Mrzelo ho, že byl jeho bratr schopen ho takhle podrazit. Sourozenci tak spolu více než dvacet let nepromluvili! A nezdá se, že by se to mělo brzy změnit.

Bratr Jandy se obhajuje, že nic zlého neprovedl!

Prý nikomu nic zlého neprovedl

V kuloárech českého showbyznysu se dlouho spekulovalo o tom, zda prvotním důvodem, proč se bratři začali nenávidět, nebyla spíš žárlivost a závist. Zdroj, který si nepřál být jmenován, uvedl, že dost možná Slávek cítil, že žije ve stínu svého bratra a nemá proto šanci prorazit jako on a dosáhnout stejného úspěchu.

Co je na tom pravdy, si nedovolujeme posuzovat, smysl by to ovšem dávalo. Oba ale svorně tvrdí, že strach ze vzájemné konkurence za jejich spory vážně nestojí. Nebojují prý o to, kdo z nich je lepším muzikantem. Příčinou, proč spolu roky nepromluvili, je vila na Vinohradech, kterou si měli rozdělit rovným dílem. To se však nestalo a milionový majetek spadl do klína jen jednomu z nich – Slávkovi. Ten však tvrdí, že se o to nijak nepřičinil.

Může si za to sám!

„My se už dlouho nestýkáme. Petra nepovažuji za svého bratra!“ uvedl s chladnou tváří Slávek Janda a dodal, že on proti svému slavnějšímu sourozenci rozhodně nic nemá. „To spíš on má něco proti mně,“ uvedl.

Podle něj si může Petr za to, že o vilu přišel, sám! Choval se prý při vyřizování pozůstalosti nezodpovědně, a tak o ni po právu přišel. „Žádost jsem podal s tím, že on si ji podá také. Proč bych se měl starat o to, jestli ji podá, nebo ne?“ hájil se před lety Slávek. Svým tvrzením tak jen přilil olej do ohně a zřejmě tak zapříčinil, že se s Petrem už nikdy neusmíří.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden