Můj čas na kafíčko

Podzim v plné kondici

Léto, i to babí, se už s námi definitivně rozloučilo a my už jen nostalgicky vzpomínáme na naši dovolenou. Byla plná skvělého jídla a pití dala nejednou zabrat našemu organismu, takže je teď ten správný čas na lehčí detoxikaci. Přinášíme 4 tipy, jak svůj organismus připravit na příchod podzimního období:

Lehký půst – zkuste ze začátku vždy jeden den v týdnu pít ovocné či zeleninové šťávy. Pokud na vás přijde hlad, můžete je doplnit např. vařenou rýží. Současně často odpočívejte a hýčkejte své tělo.

Domácí pohoda – ukliďte si, zapalte svíčku, uvařte si dobrou večeři a na chvíli se přestaňte ze všeho nervovat. Zkuste také saunu, nebo často pobývejte s přáteli.

Zdravá aktivita – k péči o zdraví a k jeho restartu patří samozřejmě i zdravý pohyb. Nejen, že zhubnete o nějaké to kilo, ale vytvarujete si i postavu. Můžete cvičit sami nebo ve skupině, venku nebo vevnitř. Každodenní fyzická aktivita vám dodá skvělou náladu a posílí imunitu. A to je před příchodem podzimu to pravé.

Začněte plánovat – máte jistě za sebou organizačně náročné léto, ale zamyslet se nad tím, jak strávíte následující měsíce, vůbec není na škodu. Kromě sportovních činností si naplánujte i něco pro duši, třeba divadlo, nebo muzikál. A nezapomeňte na pravidelný přísun vitaminů (hlavně C, D, E) a minerálů, zejména selenu a zinku. Pokud není vaše strava na tyto látky dostatečně bohatá, zkonzultujte se svým lékařem nebo lékárníkem možnost užívání doplňků stravy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden