Podzimní dýňová polévka s česnekem

Dýňový krém je podle mnohých nejchutnější polévka v barvách podzimu.

Příprava: 60 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 17 Kč

Suroviny na 4 porce

- 1 menší dýně Hokkaido

- 1 palice česneku

- 750 ml zeleninového vývaru

- 150 ml smetany

- 5 lžic zakysané smetany

- máslo

- sůl

- dýňová semínka na ozdobu

Postup

1. Dýni omyjte, zbavte semínek a vláken, a nakrájejte. Dejte na plech. Přidejte oloupaný česnek, osolte a pečte s tlustým plátkem másla při 220 °C 35 minut.

2. Upečenou dýni s česnekem dejte do hrnce. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Odstavte a přilijte smetanu. Rozmixujte do hladkého krému.

3. Podávejte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.

reklama
reklama