Pohádkově hříšné tiramisu

Jednoduchá česká verze světového dezertu. Věřte, že každá návštěva si pochutná.

Příprava: 25 minut + chlazení

Náročnost: **

Cena za porci: 11 Kč

Suroviny na 10 porcí

- 500 g měkkého tvarohu

- 1 šlehačka

- šťáva z 1 citronu

- 6 plátků želatiny

- 150 g cukru

- 1 vanilkový cukr

- dlouhé piškoty

- 250 ml mléka

- rum podle chuti

- kakao nebo nastrouhaná čokoláda

Postup

1. Želatinu namočte. Tvaroh, vanilkový cukr, krystal cukr a citronovou šťávu rozšlehejte.

2. Želatinu vyždímejte, rozpusťte ve vlažném mléce a zamíchejte do tvarohu. Lehce vmíchejte našlehanou šlehačku.

3. Do formy střídavě dávejte v mléce a rumu namočené piškoty a tvaroh. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou a dejte na 4 hodiny do lednice.

reklama

Komentáře

reklama