Můj čas na kafíčko

Pohádky nám to dost zavařily!

Proč od chlapů očekáváte nemožné a pak jste naštvaná, že se chovají úplně jinak?

Jako malá jste hltala pohádky o princi, který vysvobodil princeznu a žili spolu šťastně až do smrti! Jenže jste už vyrostla, a víte, že princové už dávno došli!

Je na čase zbavit se veškerých iluzí, které nám do hlav zasela dětská léta v bezpečí křesla u televizní obrazovky.

Osudový vztah na jednou provždy

V pohádkách trvají romantické vztahy až do konce života. A většina žen tomu uvěřila a hledání prince zasvětila svůj život. V obyčejném chlápkovi hned vidíme Bajaju, vztah zpečetíme svatbou, dítětem a pak spadneme z velké výšky iluzí a rozbijeme si růžové brýle.

Přitom každý je v našem životě pouhý návštěvník. Někdo na pár měsíců, jiný na dlouhé roky a někdo do konce života. Jenže jediný vztah, který vám zaručeně vydrží až do úplného konce života, je právě „jen“ ten, který máte sama se sebou.

Láska hřeje u srdce, ale někdy i tíží.

Dokonalý chlap neexistuje

Pokud stále hledáte dokonalého chlapa, se kterým si budete ve všem rozumět, zastavte se. Sundejte si z očí tu dětskou promítačku, která vám pořád dokola přehrává pohádku o šťastném princi a princezně.

Víte, proč se málokdy u romantických pohádek natočí druhý díl? Protože žádný není! Až prince opustí okouzlení rozkošnou princeznou a princezna přestane v tom svém princi, co se rozvalí doma na gauči u televize, vidět hrdinu a rytíře, co se stane pak?

Někdo chce vztah jen návštěvní

Proč dnes spousta lidí vyhledává tzv. návštěvní vztahy? Nemyslíme tím legální nevěru, ale naopak to, kdy se zralí partneři, poučení z předchozích vztahů, rozhodnou, že spolu budou mít hezký vztah, ale rozhodně ne společnou domácnost.

Každý tak bydlí zvlášť a jen se navštěvují. A zdá se, že jim to takto vyhovuje. Každý má své jisté, své účty, své povinnosti, svou postel a navštěvují se jako takoví věční milenci. Dokud návštěvní vztah neztratí své kouzlo nebo se nadmíru neprodražuje.

Dvě hnízda pro lásku

Takových vztahů je dnes hodně. Z náročných vztahů, kdy se partneři spolu v dennodenním soužití hádali, házeli jeden na druhého špínu a v potu tváře se rozcházeli, umožňuje varianta návštěvního vztahu oběma jedincům užít si vlastní svobodu a po předchozích zklamáních si uvědomit, kdo vlastně jsou a co chtějí.

Každý se tak postaví na vlastní nohy, vybuduje si své nové hnízdo, a až se cítí zralý na partnerství, někdo mu třeba vstoupí do cesty.

Naučit se znovu někomu důvěřovat, odhodit strach a zapomenout na to, že jste zažila něco špatného, je svízel. Zvlášť když to předtím tak šíleně bolelo. A když jste si řekla, že tohle nikdy nezapomenete, abyste náhodou zase neudělala stejnou chybu!

Strach vám brání ve štěstí

Jenže když zavřete srdce, jak pak můžete věřit, že to tentokrát třeba naopak už vyjde? Jak se přestat bát všeho, co vám připomíná podobnost s vaším bývalým, když ještě tak tíživě cítíte jeho manipulaci na svých ramenou?

Pokud jste na sebe příliš přísná, brzdí vás to v dalším rozletu. Když na sebe ovšem přestanete vyvíjet nesmyslný tlak a přestanete se obviňovat, zbavíte se strachů a uleví se vám.

Zkuste důvěřovat, že pokud s tím druhým máte vytvořit nový a šťastný pár, kterému to vyjde, tak se tak stane jen skrze vás, a ne díky vám. Povolte strach a napětí uvnitř sebe, přestaňte se bát, jestli se chováte správně, a přestanete mít potřebu utéct i z dalšího vztahu kvůli obavě, abyste si citově nenatloukla nos.

Nemusíte, ale můžete

Jste tu proto, abyste prožívala radost ze života. Ne abyste z obavy z dalšího zklamání utíkala před láskou a krásnými zážitky. Sbírejte zkušenosti, milujte, jak nejlépe umíte.

Buďte v každou chvíli nejlepší, jaká umíte být, a nesvazujte se okovy z pohádkových vztahů, které ve skutečnosti neexistují. Je to váš život! A když to nevyjde? Řekněte si, nevadí. Vyjde to příště! Láska je dar a dary se nevynucují, dary se dostávají!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden