Můj čas na kafíčko

Pojďte s dětmi do Zoo

Naplánujte si s dětmi výlet do zoo, dokud to zase jde.

Slunce láká k procházkám do přírody a my můžeme vyrazit i za zvířaty. Nemusíme do Afriky, protože Afrika s Asií, Amerikou a leckde i Austrálií přišla i letos konečně k nám. Existuje snad lepší cíl pro výlet s rodinou? Zvířátka se už na vás těší!

ZOO Praha

V naší největší zoologické zahradě můžete strávit celý den. Zkontrolovat, jak to vede gorilí samec Richard a jeho harém s mláďaty Nuruem a Kiburim, či navštívit pavilon Indonéská džungle s deštným pralesem, orangutany, gibony, makaky, varany, ježurami, želvami a ptáky, Údolí slonů, vodní pavilony s hrochy, tučňáky a lachtany, Africký pavilon se šelmami.

V členitém terénu zahrady se svezete lanovkou. Můžete se tu stát na jeden den chovatelem slonů, šelem i žiraf. A protože jsme v nejnavštěvovanější zoo, je tu neskutečný výběr suvenýrů. Co takhle na památku hrnek s obrázkem gaviála indického?!

Otevírací doba: 9–18 h. Vstupné: dospělí 250 Kč, rodinné vstupné 2+4 800 Kč

ZOO Dvůr Králové 

Náš největší park nabízí na třiceti hektarech lví safari, tropické bažiny, africkou savanu se slony, pavilon goril s majestátním samcem Tadaem, Ptačí svět s džunglí a orangutany a pro zvídavce je tu expozice Pravěk očima Zdeňka Buriana. Můžete se tu stát ošetřovatelem, zahradníkem nebo i kuchařem.

Přespat v safari kempu. Unikátní je chov nosorožců dvourohých, s nimiž se zoo účastní programu na jejich záchranu. Známým můžete poslat pohled se speciálními známkami Zoo Dvůr Králové, vydanými právě ke kulatému výročí vzniku zahrady.

Otevírací doba: 9–18 h. Vstupné: dospělí 240 Kč, rodinné vstupné 2+2 620 Kč

ZOO Plzeň

Zahrada v Plzni patří mezi ty „našlapané“, je spojená s unikátní botanickou zahradou. Najdete ji u Lochotínského parku na Severním předměstí, z centra sem jede tramvaj č. 4 a několik autobusových linek. Zdejší expozice zvířat obsáhnou bez přehánění celý svět, pěkný je chov šimpanzů, nosorožců, výběh pum. Zdejší pavilony zaujmou každého.

Tropický pavilon mají i jiné zoo, ale Tajemný svět africké noci, neuvěřitelný Svět v podzemí (s krápníky, kaloni, krysami, rybami a neznámým hmyzem) nebo pavilon hrošíků jsou super! V pavilonu šelem pozdravte lva Matýska, který se přes zdrobnělé jméno pyšní velikánskou hřívou. A v osadě z doby železné se poučíte o výrobě pravěkých nástrojů.

Otevírací doba: 9–17 h. Vstupné: dospělí 170 Kč, rodinné vstupné 2+2 550 Kč

ZOO Olomouc

Do zoo na Svatém Kopečku pár kilometrů nad Olomoucí jede autobus č. 11 od Hlavního nádraží. Chloubou zahrady je nový Africký pavilon Kalahari, s hrabáči, damany, medojedy a surikatami, kde nechybějí terária s hady. Venkovní výběh má umělý baobab. Nové je Centrum pro odchov lemurů.

Voliéra zvaná Bábovka s chovem jeřábů, kondorů a zuborožců umožňuje vstup návštěvníků mezi ptáky. Pavilon šelem se lvy, tygry a jaguáry se dělí o prostor s velkým akváriem se žraloky. U vchodu je rozhledna s restaurací.

Otevírací doba: 9–16 h. Vstupné: dospělí 140 Kč, rodinné vstupné 2+2 480 Kč

Nejstarší ZOO Liberec

První zoo u nás je známá chovem bílých tygrů. Letos mají návštěvníci kliku, protože se tu loni narodila nová bílá tygřátka, která začínají právě prozkoumávat výběh. Trochu ve stínu zůstávají vzácní a majestátní lvi berberští, bratři Basty a Terry.

Pozornost věnujte jedné z nejucelenějších expozic dravých ptáků, orlů nejmenších, jestřábích a křiklavých, a jedinečnému pavilonu velkých sov. Opravdu málokde mají irbise neboli sněžného levharta, vládce Himálaje.

I zde, v liberecké zoo, se můžete stát svátečním chovatelem, a jste-li snoubenci, můžete se tu dokonce i vzít a mít tu hostinu!

Otevírací doba: 9–18 h. Vstupné: dospělí 160 Kč, rodinné vstupné 2+2 490 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden