Můj kousek štěstí

Poleťte na výlet do pohádkové Dubaje

Čas od času vás aspoň na chvíli pozveme do míst, kam se asi nikdy osobně nepodíváte. Dnes to bude do města, kde na vás luxus kouká z každého kroku. Zavřete oči, letíme do Dubaje. Dubai City, dvoumilionová perla Spojených arabských emirátů a metropole stejnojmenného emirátu, je doslova městem rekordů.

Všude vás zaveze metro, nejdelší vlakový systém, který neřídí člověk. I ve čtyřicetistupňových vedrech si můžete zalyžovat na největší zastřežené sjezdovce světa. Můžete si tu koupit plovoucí dvoupatrovou vilu, nebo cihličku zlata ve dvou k tomu určených automatech.

V Dubaji je prostě všechno nejvyšší, největší, nejdražší a nejkrásnější. Pro dnešek se můžete ubytovat v hotelu Burdž al-Arab (v překladu Věž Arabů), který je díky svému vzhledu spíš známý jako Plachetnice.

Jako obyvatelka Královského apartmá, která jste za noc zaplatila v přepočtu 350 000 korun, sem samozřejmě přiletíte vrtulníkem. V úvahu připadá i příjezd rolls-roycem, ten máte v ceně. Povečeřet můžete v některé z podmořských restaurací.

Při jídle se tak budete moci kochat pohledem na mořské živočichy plovoucí kolem vás. Máte-li ráda výšky, pak byste určitě měla navštívit mrakodrap Burdž Chalífa. Má špičku ve 828 metrech a nabídne vám možnost prohlédnout si Dubaj z výšky 124.

patra, kde je rozhledna. Za zmínku stojí unikátní klimatizace, která i v nejvyšších vedrech ochladí budovu tak, jak by to dokázalo jen 13 000 tun čerstvého ledu. Máte chuť si s vnoučaty zařádit na vodních atrakcích? Pak si udělejte vycházku do Wild Wadi Water Parku, který se nachází 20 minut od centra města.

Zatímco mladé můžete směle vypustit do Juha's Dhow a lagoon, kde najdou přes stovku vodních atrakcí, můžete si jít zaplavat do některé z místních bazénu, které se od sebe liší hlavně teplotou vody.

Sraz si můžete dát u 18metrového vodopádu, který se spouští každých deset minut. Určitě ho nepřehlédnete. Dubai Mall je v provozu teprve sedm let a patří mezi největší nákupní centra světa. Na 35 hektarech se v současné době nachází přes 1200 obchodů umístěných ve čtyřech patrech.

Jakmile vstoupíte, zařadíte se mezi téměř milion zákazníků, kteří týdně centrum navštíví. Poobědvat můžete v jedné ze stovky restaurací a určitě byste se měla jít podívat do „zlatého oddělení“, kde si konkuruje přes 200 prodejců zlata a luxusních klenotů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden