Polévka s čočkou a rajčaty

Suroviny na 4 porce:

1 lžíce másla či 2 lžíce oleje

1 cibule

1 stroužek česneku

1 mrkev

1 petržel

140 g čočky

1 bobkový list

400 g loupaných rajčat

150g pekingského zelí

1 ciabatta nebo 2 housky

extra panenský olivový olej

k podávání vývar

pepř

sůl

Postup:

Tuk zahřejte v hrnci, přisypte najemno nasekanou cibuli a česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka.Přidejte předem namočenou čočku, bobkový list, rajčata z konzervy, pepř a 1,2 l vývaru z kostky. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla. Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s na kostky nakrájenými a opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.

reklama
reklama