Polévka z bílých fazolí

Je vám zima? Pak je čas uvařit si poctivou fazolovou polévku na zahřátí.

Suroviny na 4 porce - 400 g uzených žeber - 250 g velkých bílých fazolí - 1 mrkev - 1 petržel - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 2 bobkové listy - 3 kuličky pepře - 2 kuličky nového koření - 1 lžíce másla - 2 lžíce hladké mouky - majoránka - sůl

Postup

1. Fazole propláchněte, zalijte vodou a nechte asi 10 hodin namáčet.

2. Žebra, nové koření, pepř a bobkový list zalijte vodou a vařte asi hodinu. Mrkev, cibuli a petržel oloupejte a přidejte do hrnce. Vařte hodinu.

3. Vývar zceďte a dejte do něj vařit fazole, asi hodinu. Ochuťte solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.

4. Máslo rozpusťte, zaprašte moukou a umíchejte jíšku, kterou polévku zahusťte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden