Polévka z červené čočky

Jemná čočková polévka s rajčaty provoní kuchyni a pohladí chuťové pohárky. Báječně chutná k obědu i k večeři.

Suroviny na 4 porce - 150 g červené čočky - 200 g mrkve - 2 stroužky česneku - 1 cibule - 30 g rajčatového protlaku - 200 g rajčat - 1 l zeleninového vývaru - 1 lžička sušeného tymiánu - sůl, pepř - špetka mleté pálivé papriky - 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup

1. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev. Přidejte utřený česnek a asi minutu opékejte.

2. Postupně přidejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Pak přidejte červenou čočku a tymián a vařte asi 25 minut, dokud čočka nezměkne. Osolte, opepřete a přidejte špetku pálivé papriky.

3. Polévku naservírujte do misek a podávejte s čerstvým chlebem.

reklama
reklama

Komentáře