Polévka z červené čočky

Červená čočka je lehce stravitelná a velmi rychle se uvaří i bez namáčení, chilli a karí jí dodají ještě hřejivější efekt.

Potřebujete:

✿ 150 g červené čočky

✿ 2 lžíce olivového oleje

✿ 200 g mrkve

✿ 30 g rajčatového protlaku

✿ 200 g rajčat z konzervy

✿ 2 stroužky česneku

✿ 1 cibuli

✿ 1 l zeleninového vývaru

✿ 1/2 lžičky chilli

✿ 1 lžičku karí

✿ sůl, pepř

1. Na oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut.

2. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte ještě 2 minuty. Pak přimíchejte rajčatový protlak, nakrájená konzervovaná rajčata a vše zalijte vývarem.

3. Polévku přiveďte k varu a přisypejte červenou čočku, tymián a karí. Vařte do změknutí čočky asi 25 minut. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem a posypejte čerstvou petrželkou.

reklama
reklama