Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem

Suroviny:  2 lžíce olivového oleje  1 cibule  3 stroužky česneku  7 mrkví  2 lžíci mletého koriandru  ¼ lžičky skořice  ½ lžičky sladké papriky  1 lžička kurkumy  1 lžička drceného kmínu  400 g červené čočky  400 g (konzerva) krájených rajčat  1 ½ l zeleninového vývaru  165 ml kokosového mléka  hrst čerstvého koriandru  šťáva z 1 limety  špetka drcených chilli papriček

Postup: Na oleji v hrnci necháme krátce zesklovatět cibuli a česnek, přidáme mrkev a necháme 10 minut měknout.

Vsypeme koření, necháme rozvonět, přidáme čočku, rajčata, vývar a kokosové mléko a vaříme asi 15 minut, až čočka změkne. Polévku rozmixujeme. Na talíři ozdobíme koriandrem, kapkami limetkové šťávy a sušenými chilli papričkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden