Moje sladké tajemství

Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem

Suroviny:

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

7 mrkví

2 lžíce mletého koriandru

¼ lžičky skořice

½ lžičky sladké papriky

1 lžička kurkumy

1 lžička drceného kmínu

400 g červené čočky

400 g (konzerva) krájených rajčat

1 ½ l zeleninového vývaru

165 ml kokosového mléka

hrst čerstvého koriandru

šťáva z 1 limety

špetka drcených chilli papriček

Postup:

Na oleji v hrnci nechte krátce zesklovatět cibuli a česnek, přidejte mrkev a na středním plameni opékejte asi 10 minut. Vsypte koření, nechte rozvonět. Po chvilce přidejte čočku, konzervu rajčat a vývar a vařte asi 15 minut, až čočka změkne. Poté do polévky přidejte kokosové mléko.

Polévku rozmixujte najemno tyčovým mixérem. Na talíři ozdobte koriandrem, kapkami limetkové šťávy a drcenými chilli papričkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden