Polévka z červené řepy

Suroviny na 4 porce:

2 velké červené řepy

2 brambory

1 cibule

1 střední mrkev

½ lžičky majoránky

špetka mletého nového koření

1 velký bobkový list

sůl

špetka cukru

olej

bylinky na ozdobu (libeček, petrželka, pažitka)

zakysaná smetana

Postup:

Ve větším hrnci orestujeme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a červenou řepu a chvíli restujeme. Pak vložíme na malé kostičky nakrájené brambory, koření a zalijeme 1 a ½ l vody a vaříme asi 30 minut. Dochutíme solí, případně cukrem. Na talíři zdobíme kopečkem zakysané smetany a nasekanými bylinkami.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama