Můj kousek štěstí

Polévka z červené řepy

Opravdu zahřeje a dodá vám nálož vitaminů. Ozdobit ji můžete nejen smetanou a bylinkami, ale třeba také slunečnicovými semínky apod.

Potřebujete:

✿ 1 kg červené řepy
✿ 2 lžíce másla
✿ 1 cibuli
✿ 400 g rajčat z konzervy
✿ 1 l vývaru
✿ sůl, pepř
✿ citronovou šťávu
✿ lžičku medu
✿ 1 stroužek česneku
✿ čerstvý tymián
✿ zakysanou smetanu
✿ petrželku

1. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte. Vlijte rajčata, vývar a vařte asi 20 minut.

2. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

3. Podávejte s nočkem ze smetany s ozdobte lístkem petrželky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden