Polévka z pečených paprik

Suroviny:

1 kg červených paprik

2–3 středně velké brambory

2–3 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

1–2 lžičky balzamikového octa

1 cibuli

1 l vody nebo zeleninového vývaru

bazalka

sůl a čerstvě mletý barevný pepř

100 g mascarpone

Postup:

Papriky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte jej do trouby vyhřáté na 200 °C a nechte zeleninu péct 20–30 minut.

Když jsou na slupkách paprik vytvořené vzduchové puchýřky a slupka se začne krabatět či zlátnout, jsou papriky upečené.

Oloupejte cibuli a brambory a obojí nakrájejte na středně velké kostky. Upečené papriky přendejte do mísy, přikryjte pokličkou a nechte zapařit. Papriky pak jednoduše zbavte slupky, semínek a nakrájejte na kousky.

V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli. Přidejte česnek a po 2 minutách přidejte brambory a orestujte. Do hrnce vložte papriky, zalijte vodou nebo vývarem, osolte, opepřete a 15 minut vařte.

Do polévky nalijte 1–2 lžičky vinného octa a přidejte špetku bazalky. Polévku z pečené papriky rozmixujte na hladký krém.

Tip!

Stejným způsobem si můžete klidně připravit cuketovou, dýňovou nebo tomatovou polévku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden