Moje sladké tajemství

Polévka ze zeleného chřestu

Suroviny:

15 stonků zeleného chřestu
1 střední cibule
4 lžíce másla
1,5 litru vývaru z bujónu
200 ml smetany ke šlehání
čerstvě namletý pepř
hoblinky parmezánu

Postup:

Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce. Poté ho nakrájíme na kostky. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme cibulku. Až zesklovatí, tak přidáme chřest a chviličku opékáme. Zalijeme vývarem připraveným z bujónu a vaříme zhruba 10 minut, až chřest změkne.

Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndáme na ozdobu a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu a ještě chvilku povaříme. Dochutíme pepřem. Do misky nalijeme polévku, přidáme kousky chřestu, který jsme si dali stranou, a dozdobíme parmezánem nebo opečeným chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden