Polévka ze zeleného chřestu

Suroviny:


  • 15 stonků zeleného chřestu

  • 1 střední cibule

  • 4 lžíce másla

  • 1,5 litru vývaru z bojónu

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • čerstvě namletý pepř

  • hoblinky parmezánu


Postup: Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce.

Poté ho nakrájíme na kostky. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme cibulku. Až zesklovatí, tak přidáme chřest a chviličku opékáme. Zalijeme vývarem připraveným z bujónu a vaříme zhruba 10 minut, až chřest změkne. Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndáme na ozdobu a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu a ještě chvilku povaříme. Dochutíme pepřem. Do misky nalijeme polévku, přidáme kousky chřestu, který jsme si dali stranou, a dozdobíme parmezánem nebo opečeným chlebem.

.

reklama
reklama